top of page
Пошук
  • ozerovaolga

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ




Миколаївський коледж транспортної інфраструктури Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім.ак.В.Лазаряна є найстарішим навчальним закладом України (в 2019 році МКТІ виповнилося 125 років!) з підготовки кадрових спеціалістів залізничного транспорту і є єдиним коледжем в Україні з Державної формою власності в даній галузі.

МКТІ проводить освітню діяльність з наданням вищої освіти на рівні кваліфікаційних вимог до молодшого спеціаліста 8 (восьми) кваліфікації і є основним навчальним закладом, який вирощує і виховує кадровий склад молодших спеціалістів (техніків і механіків) і підживлює основну виконавчу ланку в Залізничній галузі.

Основною складовою і базовою частиною навчального процесу є надання практичних навичок та проведення практик в майстернях коледжу. Практика студентів є невід'ємною складовою частиною процесу підготовки спеціалістів в МКТІ і проводиться на оснащених відповідним чином майстернях, цехах і полігонах навчального закладу, а також на сучасних підприємствах і в організаціях різних галузей господарства.

Метою практики є оволодіння студентами сучасними методами, формами організації та знаряддями праці в галузі їх майбутньої професії, формування у них, на базі одержаних у вищому навчальному закладі знань, професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних ринкових і виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.



Навчально-матеріальна база майстерні МКТІ складається із 5 цехів (загальної площею 584м2), 3-х майстерень(загальної площею 296м2) і 3-х полігонів (загальної площею 2090м2 ) сумарної площею 2970м2, а саме: слюсарні цехи №1 і №2, зварювального цеху, електромонтажного і монтажно-демонтажного цехів, майстерень КГ і МВР, автомайстерень обладнаних сучасними приладами і необхідним інструментом.

На базі майстерень МКТІ проводяться Навчальні і Технологічні практики, а саме: слюсарна, електромонтажна, зварювальна та комп'ютерна, а також монтажно-демонтажна, ТО і ремонт рухомого складу та залізничної колії і інші, які мають на меті підготувати студентів до отримання необхідного обсягу практичних знань, умінь та навичок відповідно до освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста за фахом, набуття необхідних виробничих функцій з професії, здачі випробувань розряду слюсаря з ремонту рухомого складу.


На 3-4 курсах одним із завдань практики є оволодіння студентами робітничою професією з числа масових спеціальностей галузі, що відповідає фаху навчання.

Заключною ланкою практичної підготовки є переддипломна практика студентів, яка проводиться перед виконанням кваліфікаційної роботи або дипломного проекту. Під час цієї практики поглиблюються та закріплюються теоретичні знання з усіх дисциплін навчального плану, дозбирається фактичний матеріал для виконання кваліфікаційної роботи, дипломного проекту або складання державних екзаменів.







43 перегляди0 коментарів
Якорь 1
bottom of page